You are here:  News >

News

Tuesday 29. July 2014 First application of a Moiré deflectometer in antimatter physics

The AEgIS collaboration at CERN (an international consortium of 25 institutions has demonstrated a method to measure a very small deflection (smaller than the thickness of a human hair) of a beam of antiprotons, the counterpart...

Tuesday 29. July 2014 EXA2014 - International Conference on Exotic Atoms and Related Topics

SMI organizes EXA2014 which will take place from September 15th to Friday, September 19th, 2014 in Vienna.

Thursday 15. May 2014 FLAIR Topical Workshop, May 15-16, 2014, Heidelberg

The FLAIR collaboration is holding a two-day topical workshop at the Max Planck Institute for Nuclear Physics in Heidelberg on May 15-16, 2014.

Displaying results 1 to 3 out of 50

18.10.11 11:07 Age: 3 yrs

SIDDHARTA - Schlüsselexperiment gelungen

Einer Forschungsgruppe des Stefan-Meyer-Instituts für subatomare Physik (SMI) der Österreichischen Akademie der Wissenschaften (ÖAW) gelang im Rahmen der internationalen Kollaboration SIDDHARTA die bisher genaueste Bestimmung des Effekts der starken Kraft zwischen Teilchen mit "Strangeness". Das Schlüsselexperiment eröffnet erstmals einen direkten Zugang zu diesem Effekt. Es wurde mit kaonischem Wasserstoff, einem exotischen Atom bestehend aus Proton und Kaon, durchgeführt. Die Ergebnisse sind in der aktuellen Ausgabe der Fachzeitschrift "Physics Letters B" erschienen.